Allergie

Een loopneus, tranende ogen, rode vlekken, uitslag, onbedaarlijke niesbuien, het zou zo maar kunnen dat u last hebt van een allergie.


Met de Easy Home Test Allergie kunt u testen of er meer specifieke IgE antistoffen in uw bloed zitten dan gemiddeld. Hebt u een hoger niveau aan deze antistoffen in het bloed, dan hebt u last van een allergie. Na 10 minuten is het resultaat van de test af te lezen. Deze test is geschikt vanaf 15 jaar.

Door middel van een vingerprik met een lancet brengt u een druppel bloed in contact met een pipet die automatisch vult met uw bloed. Via de pipet brengt u het bloed aan op het testplaatje. U wacht even totdat het bloed naar de bodem van het testplaatje is gezakt en voegt dan 4 tot 5 druppels van de bijgeleverde vloeistof toe. Na minimaal 10 en maximaal 15 minuten is het resultaat af te lezen. De uitslag wordt afgelezen als positief of negatief.


De test detecteert antistoffen in uw bloed die men immunoglobuline E (IgE) noemt. Een hoog IgE gehalte houdt verband met een verhoogde vatbaarheid voor allergieën. Bij een positief resultaat heeft u last van een allergie of aanleg voor een allergie. De test toont niet aan waarvoor u allergisch bent. De huisarts kan een laboratoriumtest laten uitvoeren om te bepalen waarvoor u precies allergisch bent.


De test kan op een willekeurig tijdstip gedurende de dag worden uitgevoerd als men last heeft van symptomen die geassocieerd kunnen worden met allergie. Het is niet noodzakelijk dat u vóór gebruik van dit product eventuele medicatie stopt.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Allergie. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 9.368 kb)

Steeds meer mensen hebben last van een allergie en allergie is op dit moment de meest voorkomende chronische ziekte. Ongeveer 25% van de Nederlanders hebben last van een allergie.


Een allergie is een overdreven afweerreactie van het immuunsysteem op allergenen, dit zijn lichaamsvreemde stoffen, waar het lichaam allergisch op reageert. Allergenen kunnen zijn huisstof, honden- en kattenharen, maar ook bepaalde voeding of pollen. Om die allergenen te bestrijden gaat het lichaam meer IgE antistoffen aanmaken dan normaal.


Symptomen van allergie kunnen zijn een loopneus, tranende ogen, rode vlekken, uitslag en hevige niesbuien.

Bestel hier uw allergie test

Ook verkrijgbaar bij

Bekijk de symptomen