Blaasontsteking tekst

Blaasontsteking en Urineweginfectie

Een branderig gevoel bij het plassen, vaker naar het toilet moeten, steeds een paar druppeltjes plassen, troebele urine of bloed in de urine, herkent u deze symptomen? Grote kans dat u last hebt van een blaasontsteking.


Met de Easy Home Test Blaasontsteking en Urineweginfectie kunt u erachter komen of u last hebt van een blaasontsteking en/of (verborgen) nierschade. Al na 90 seconden weet u de uitslag.

Vier afwijkingen in uw urine kunnen wijzen op een blaasontsteking of nierschade. Met behulp van vier parameters (eiwitten, nitriet, rode bloedcellen en witte bloedcellen) wordt onderzocht of u een van de afwijkingen in uw urine heeft.


U voert de test uit met ochtendurine van die dag; voordat u heeft ontbeten en voordat u zich heeft ingespannen. De teststrook dompelt u ongeveer 1 seconden in de ochtendurine. Daarna haalt u de teststrook uit de urine en wacht u 90 seconden. Het aflezen van de test dient bij daglicht te gebeuren. Het resultaat wordt afgelezen door middel van de bijgeleverde kleurschaal. Indien er 1 of meerdere testvelden van de parameters ‘niet OK’ zijn betekent dit dat u een blaasontsteking en/of (verborgen) nierschade hebt.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Blaasontsteking en Urineweginfectie. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 834 kb)

Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies in de blaas door bacteriën. In de meeste gevallen gaat het om bacteriën uit de darm die via de plasbuis in de blaas terechtkomen. Deze bacteriën veroorzaken vervolgens een ontsteking.


Doordat de plasbuis bij vrouwen korter is dan bij mannen, komt een blaasontsteking vaker voor bij vrouwen. Bij een kortere plasbuis kunnen bacteriën makkelijker in de blaas terechtkomen.


Symptomen van een blaasontsteking kunnen zijn een branderig gevoel bij het plassen, vaker naar het toilet moeten, steeds een paar druppeltjes plassen, troebele urine of bloed in de urine.

Bestel hier uw blaasontsteking test

Bekijk hier de symptomen

Ook verkrijgbaar bij