Candida test

Candida

Hebt u last van acute jeuk, vaginale afscheiding, pijn bij het vrijen of een branderig gevoel bij het plassen? Het kan zijn dat u een vaginale schimmelinfectie heeft.


De Easy Home Test Candida spoort de eventuele aanwezigheid van een vaginale besmetting op, veroorzaakt door het gist Candida. Na 10 minuten weet u of u besmet bent met een vaginale schimmelinfectie.

Met behulp van een wattenstokje neemt u zelf een uitstrijkje van uw vagina. De vaginale stoffen op het wattenstokje worden opgelost in het bovenste deel van de testcassette waarin zich een waterige vloeistof bevindt. Als er een Candida infectie aanwezig is, zullen deze gisten zich in de vloeistof bevinden.


Na activatie van de testcassette is het resultaat na 10 minuten af te lezen. De uitslag wordt afgelezen als positief of negatief. De test kan op een willekeurig tijdstip gedurende de dag worden uitgevoerd.


Indien u medicatie gebruikt voor een vaginale infectie dan is het aanbevolen om 7 dagen te wachten na de medicatie alvorens u de test uitvoert.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Candida. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 7.738 kb)

Candida is een vaginale schimmelinfectie. Ongeveer 75% van de vrouwen zal eenmaal in hun leven een infectie van Candida meemaken. Bijna 50% van de vrouwen heeft meerdere keren last van een schimmelinfectie.


Onder normale omstandigheden veroorzaakt de gist Candida geen infectie en kan het op allerlei plaatsen in en op het lichaam aangetroffen worden, zoals onder andere in de vagina.


Onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als door ziekte de weerstand vermindert, kan de gist zodanig uitgroeien dat er gesproken kan worden van een infectie. Ook het langdurig gebruik van antibiotica en corticosteroïden, diabetes en het gebruik van zeep bij het douchen, kunnen een oorzaak zijn van een infectie.


Symptomen van een vaginale schimmelinfectie kunnen zijn acute jeuk, vaginale afscheiding, pijn bij het vrijen en een branderig gevoel tijdens het plassen. Een Candida infectie is te verhelpen met een (vaginaal) schimmeldodend product.

Bestel hier uw Candida test

Bekijk hier de symptomen

Ook verkrijgbaar bij