Syfilis test

Syfilis

Syfilis is een bacteriële soa (seksueel overdraagbare aandoening) die ernstige schade aan kan richten aan verschillende organen. Wordt Syfilis tijdig opgespoord, dan is de infectie goed te behandelen. Daarom kan een test zo belangrijk zijn.


Met de Easy Home Test Syfilis controleert u zelf uw bloed op de aanwezigheid van antistoffen tegen de bacterie die Syfilis veroorzaakt. Na 10 minuten is het resultaat af te lezen en weet u of u al dan niet besmet bent.

Door middel van een vingerprik met een lancet brengt u een druppel bloed aan op de testcassette. Voeg vervolgens 6 druppels van de bijgeleverde vloeistof toe. Na minimaal 10 en maximaal 15 minuten is het resultaat af te lezen. De uitslag wordt afgelezen als positief of negatief.


Als u geïnfecteerd bent met de Syfilis bacterie produceert u antistoffen tegen deze bacterie. De test kan de aanwezigheid van deze antistoffen aantonen in uw bloed. U moet er rekening mee houden dat na het moment van de besmetting het nog enige tijd duurt voordat het lichaam voldoende antistoffen heeft aangemaakt die kunnen worden aangetoond. De test kan vanaf 4 weken na het contact uitgevoerd worden.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Syfilis. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 3.698 kb)

Syfilis is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidum (Tp). Eerst ontstaat er een infectie van de penis, de vagina, de anus of soms de mond, afhankelijk van de manier waarop u gevreeën hebt. Uiteindelijk kan de bacterie zich via uw bloed door het hele lichaam verspreiden en kan, zonder tijdige behandeling, ernstige lichamelijke aandoeningen veroorzaken en andere organen infecteren en beschadigen.


Syfilis is goed te behandelen, maar dan moet de infectie wel op tijd worden vastgesteld. Syfilis kent verschillende stadia. Symptomen van het eerste stadium zijn het ontstaan van één of meer zweertje(s) op of rond de penis of vagina, anus of soms in de mond. Dit gebeurt twee tot twaalf weken nadat u Syfilis hebt opgelopen. De zweertjes verdwijnen vanzelf binnen 2 a 3 weken.


Enkele weken tot maanden later volgt het tweede stadium. De Syfilis is dan via uw bloedbaan door het hele lichaam verspreid. U kunt dan last hebben van vlekjes op de huid en een grieperig gevoel. Als u tijdens de eerste twee stadia van Syfilis niet bent behandeld, komt u in het sluimerstadium. U heeft geen klachten meer, maar de aandoening is nog steeds in uw lichaam aanwezig en kan ernstige schade aan verschillende organen toebrengen.

Bestel hier uw Syfilis test

Bekijk hier de symptomen

Ook verkrijgbaar bij