Vruchtbaarheid voor mannen test

Vruchtbaarheid voor Mannen

U wilt graag een kindje met uw vrouw en daarom wilt u, als man, graag weten of uw sperma-activiteit normaal is.


Met de Easy Home Test Vruchtbaarheid voor Mannen kunt u zelf op eenvoudige en doeltreffende wijze de activiteit van uw sperma bepalen. Bij een normale sperma-activiteit is de kans op een zwangerschap aanzienlijk hoger dan bij een verminderde sperma-activiteit. Heeft u meer dan 20 miljoen actieve zaadcellen per milliliter in het zaadmonster dan kan men spreken van een normale sperma-activiteit.

Voor de test is een volledige ejaculatie nodig. Dit wordt opgevangen in de proefbuis waarna u 30 minuten wacht zodat het sperma de kans krijgt vloeibaar te worden. Daarna voegt u een aantal druppels kleurstof toe en schudt u de proefbuis, zodat het sperma en de kleurstof met elkaar mengen. U plaatst de proefbuis in de bijgeleverde testbeker (gevuld met heet water) en na exact 60 minuten kunt u het resultaat aflezen.


De Easy Home Test Vruchtbaarheid voor Mannen meet de levende zaadcellen. Bij voldoende aantal zaadcellen kleurt het monster roze en geeft daarmee aan dat het aantal boven de 20 miljoen per milliliter uitkomt en dat de verhouding goed is. Bij een donkerder monster wordt aangegeven dat de vruchtbaarheid onder normaal ligt, Hoe donkerder het monster, hoe meer de vruchtbaarheid afneemt. De test is niet geschikt om onvruchtbaarheid of zogezegd steriliteit aan te tonen.


De verpakking van de Easy Home Test Vruchtbaarheid voor Mannen bevat 2 testen.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Vruchtbaarheid voor Mannen. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 801 kb)

Onvruchtbaarheid komt voor bij ongeveer 10 tot 15% van alle paren die zich in de reproductieve leeftijdsgroep bevinden. Bij ongeveer de helft (40-50%) van deze gevallen is een verminderde kwaliteit van het sperma de oorzaak.


De WHO (World Health Organization) hanteert verschillende criteria voor vruchtbaarheid bij mannen. De meest belangrijke is het aantal zaadcellen. Het aantal bewegende dan wel levende zaadcellen en hun vormen zijn hiervan afgeleid. 20 miljoen zaadcellen of meer per milliliter wordt als normaal beschouwd. Bij minderde aantallen neemt vaak het percentage niet bewegende of dode zaadcellen toe evenals de afwijkende vorm.

Bestel hier uw vruchtbaarheid test

Bekijk hier de symptomen

Ook verkrijgbaar bij