Zwangerschap test

Zwangerschap

Wilt u weten of u zwanger bent?


Met de Easy Home Test Zwangerschap test u of u zwanger bent. De test toont het zwangerschapshormoon hCG aan in de urine. Een verhoging van dit zwangerschapshormoon kan betekenen dat u zwanger bent. Na 5 minuten is het resultaat af te lezen.

U voert de test uit met uw eigen urine. De test kan op elk moment van de dag worden uitgevoerd. Het monsteropnamegebied van de teststrip houdt u ongeveer 5 tot 10 seconden in de urinestraal. Daarna haalt u de teststrip uit de urine en plaatst u de dop terug op de teststrip.


De test toont het hormoon hCG (humaan Chorion Gonadotrofine) aan in de urine. Op het moment dat er een verhoging van hCG wordt gemeten zal er een gekleurde testlijn op de teststrip verschijnen. Na 5 minuten kunt u het resultaat aflezen. Twee lijnen betekent dat er een toename van het zwangerschapshormoon is en geeft aan dat u zwanger bent.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Zwangerschap. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 689 kb)

Vanaf het begin van een zwangerschap, maakt het lichaam het zwangerschapshormoon hCG (humaan Chorion Gonadotrofine) aan. De hoeveelheid van dit hormoon neemt toe in het bloed en de urine tijdens de zwangerschap. Om een zwangerschap aan te kunnen tonen wordt de urine getest op hCG.


Na bevruchting gaat de eicel zich nestelen in uw baarmoeder en het lichaam gaat zich voorbereiden op de zwangerschap. Dit kan gepaard gaan met verschillende symptomen. Symptomen die kunnen optreden bij een zwangerschap zijn het uitblijven van menstruatie, u wordt sneller en vaker moe, u kunt ’s ochtend misselijk zijn gedurende de eerste 12 weken van de zwangerschap, u voelt pijn in de onderbuik, u heeft gevoelige borsten, u moet vaker plassen, uw smaak veranderd en u kunt emotioneler zijn als gevolg van alle hormonen.

Bestel hier uw zwangerschap test

Bekijk hier de symptomen

Ook verkrijgbaar bij