Bloedgroep test

Bloedgroep

Weet u precies welke bloedgroep u hebt? Het kan van levensbelang zijn om dit exact te weten of handig zijn in geval van het volgen van een dieet, zoals het bloedgroepdieet.


De Easy Home Test Bloedgroep is een zelftest voor de bepaling van uw bloedgroep. Zowel de ABO groep als de rhesus factor (positief of negatief) worden bepaald. Na 40 seconden weet u precies welke bloedgroep u hebt.

Door middel van een vingerprik met een lancet brengt u bloed aan op de testcirkels. Aan de hand van de afwezigheid en/of aanwezigheid van agglutinatie (samenklontering) wordt bepaald welke bloedgroep u hebt. Deze manier van vaststellen van een bloedgroep wordt wereldwijd toegepast.


Het bloed brengt u aan op een testkaart. Aan de hand van de testkaart en het resultatenoverzicht in de bijsluiter kunt u aflezen welke bloedgroep u hebt. De testkaart kunt u na het uitvoeren van de test laten drogen. Tevens kunt u uw bloedgroep, uw naam en adres en eventueel uw pasfoto toevoegen. Dan kan het geheel ingeseald worden met de bijgeleverde plakfolie en heeft u uw gepersonaliseerde bloedgroepkaart voor altijd bij de hand.


Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Bloedgroep. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de test kunt u hier de bijsluiter downloaden. Lees voor het gebruik van de test altijd de bijsluiter volledig door. (pdf, 4.494 kb)

Een bloedgroep is een classificatie van het bloed en wordt erfelijk bepaald. De meest bekende bloedgroepen zijn A, B, AB en O, dit wordt ook wel het ABO systeem genoemd.


Een persoon met bloedgroep A heeft op de rode bloedcellen een eiwit dat antigeen-A wordt genoemd. Iemand met bloedgroep B heeft een eiwit dat antigeen-B wordt genoemd. Een persoon met bloedgroep AB heeft beide eiwitten op de rode bloedcellen. Iemand met bloedgroep O heeft geen eiwitten op de rode bloedcellen. Het bloedplasma kan één, beide of geen antilichamen tegen antigeen-A en antigeen-B bevatten. Mensen hebben in principe alleen antilichamen tegen de bloedgroep die zij zelf niet hebben. Bijvoorbeeld iemand met bloedgroep A zal nooit het antilichaam anti-A in zijn bloed hebben.


Het rhesus bloedgroepensysteem is veel gecompliceerder dan het ABO systeem. Het belangrijkste onderdeel van het rhesus systeem is het antigeen-D en het corresponderende antilichaam anti-D. Antigeen-D zit ook op het oppervlak van de rode bloedcellen en indien men dit antigeen heeft dan noemt men dat D-positief, of ook wel rhesus positief. Men zal geen antilichaam anti-D aantreffen in het bloed van iemand die rhesus positief is. Bloed waarbij geen antigeen-D op de rode bloedcellen zit, wordt D-negatief of rhesus negatief genoemd. Normaal treft men geen antilichamen aan tegen anti-D in het bloed van rhesus negatieve mensen, maar indien een D-negatief persoon ooit D-positieve rode bloedcellen heeft ontvangen, kan men antilichamen tegen anti-D ontwikkelen.

Bestel hier uw bloedgroep test

Bekijk hier de symptomen

Ook verkrijgbaar bij